All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Occurence of bacterail genus Arcobacter in foodindustry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F13%3A39896657" target="_blank" >RIV/00216275:25310/13:39896657 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bakterie rodu arcobacter v potravinářském průmyslu

  • Original language description

    Rod Arcobacter je blízce příbuzný známému lidskému patogenu, Campylobacter jejuni. Tyto bakterie jsou v dnešní době obávanými patogeny a představují jistou hrozbu zejména v podobě alimentární infekce. Nejznámějšími zástupci rodu jsou A. butzleri, A. cryaerophilus a A. skirrowii. Jedná se o gramnegativní tyčinkovité bakterie, které se optimálně vyskytují v prostředí aerobním až mikroarofilním a teplotě 15-30°C . V současné době je popsáno již 18 druhů. Efekt vysychání a antimikrobiální působení povrchových materiálů byl již studován v případě mnoha bakterií. U některých materiálů v potravinářství a dalších oblastech byl již potvrzen jejich významný vliv na bakterie, který může vést až k jejich rychlé eliminaci v daném prostředí.

  • Czech name

    Bakterie rodu arcobacter v potravinářském průmyslu

  • Czech description

    Rod Arcobacter je blízce příbuzný známému lidskému patogenu, Campylobacter jejuni. Tyto bakterie jsou v dnešní době obávanými patogeny a představují jistou hrozbu zejména v podobě alimentární infekce. Nejznámějšími zástupci rodu jsou A. butzleri, A. cryaerophilus a A. skirrowii. Jedná se o gramnegativní tyčinkovité bakterie, které se optimálně vyskytují v prostředí aerobním až mikroarofilním a teplotě 15-30°C . V současné době je popsáno již 18 druhů. Efekt vysychání a antimikrobiální působení povrchových materiálů byl již studován v případě mnoha bakterií. U některých materiálů v potravinářství a dalších oblastech byl již potvrzen jejich významný vliv na bakterie, který může vést až k jejich rychlé eliminaci v daném prostředí.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    15. študentská vedecká konferencia

  • ISBN

    978-80-227-4078-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    240-241

  • Publisher name

    Slovenská technická univezita v Bratislave

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Bratislava

  • Event date

    Nov 13, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article