All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Effect of Drying Temperature on Carotenoids and Anthocyanins: Meta-analysis of Data

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F17%3A39902677" target="_blank" >RIV/00216275:25310/17:39902677 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/70883521:28110/17:63517338

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv teploty sušení na karotenoidy a antokyany: meta analýza dat

  • Original language description

    Cílem této studie bylo ohodnotit efekt sušící teploty na obsah karotenoidních látek a antokyanů v ovoci a zelenině s využitím meta-analýzy dat. Response ratio (RR) byl použit jako metrika pro kvantitativní stanovení, zda je sušení při teplotě 40°C lepší než při vyšších teplotách s ohledem na obsah karotenoidů a antokyanů. Pro meta-analýzu bylo použito 14 publikací popisující efekt sušení na karotenoidní látky a 8 popisující vliv sušící teploty na antokyany. Pro produkty sušené při 70°C indikovala hodnota RR významný pokles obsahu karotenoidů (RR=0,71) a antokyanů (RR=0,77) pro produkty sušené při 80°C. Analýza jednoznačně neprokázala, že sušení při 40°C přineslo je výhodné s ohledem na retenci karotenoidů a antokyanů ve srovnání s obsahem látek v produktech sušených při vyšších teplotách (50°C, 60°C, 70°C and 80°C).

  • Czech name

    Vliv teploty sušení na karotenoidy a antokyany: meta analýza dat

  • Czech description

    Cílem této studie bylo ohodnotit efekt sušící teploty na obsah karotenoidních látek a antokyanů v ovoci a zelenině s využitím meta-analýzy dat. Response ratio (RR) byl použit jako metrika pro kvantitativní stanovení, zda je sušení při teplotě 40°C lepší než při vyšších teplotách s ohledem na obsah karotenoidů a antokyanů. Pro meta-analýzu bylo použito 14 publikací popisující efekt sušení na karotenoidní látky a 8 popisující vliv sušící teploty na antokyany. Pro produkty sušené při 70°C indikovala hodnota RR významný pokles obsahu karotenoidů (RR=0,71) a antokyanů (RR=0,77) pro produkty sušené při 80°C. Analýza jednoznačně neprokázala, že sušení při 40°C přineslo je výhodné s ohledem na retenci karotenoidů a antokyanů ve srovnání s obsahem látek v produktech sušených při vyšších teplotách (50°C, 60°C, 70°C and 80°C).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie

  • ISBN

    978-80-552-1649-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    259-263

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Mar 30, 2017

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article