Is Low Drying Temperature Favorable Towards Quality of Fruits and Vegetables? Meta-Analysis of Data
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F17%3A39902678" target="_blank" >RIV/00216275:25310/17:39902678 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/70883521:28110/17:63517385
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta-analýza dat
Original language description
V této práci byl aplikován meta-analytický postup (poměr výsledků, PV) pro zjištění efektu teploty sušení na obsah karotenoidních látek a antokyanů v ovoci a zelenině u studií publikovaných v letech 1990-2016. Hodnoty PV klesaly s rostoucí teplotou sušení v porovnání s obsahem látek v syrovém produktu. Při srovnání obsahu karotenoidů a antokyanů v produktech sušených při nízké teplotě (40°C) a vyšších teplotách (50°C-80°C) nebyl zjištěn významný rozdíl v obsahu sledovaných látek.
Czech name
Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta-analýza dat
Czech description
V této práci byl aplikován meta-analytický postup (poměr výsledků, PV) pro zjištění efektu teploty sušení na obsah karotenoidních látek a antokyanů v ovoci a zelenině u studií publikovaných v letech 1990-2016. Hodnoty PV klesaly s rostoucí teplotou sušení v porovnání s obsahem látek v syrovém produktu. Při srovnání obsahu karotenoidů a antokyanů v produktech sušených při nízké teplotě (40°C) a vyšších teplotách (50°C-80°C) nebyl zjištěn významný rozdíl v obsahu sledovaných látek.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z desáté mezinárodní vědecké konference
ISBN
978-80-87300-95-4
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
6
Pages from-to
11-16
Publisher name
Vysoká škola obchodní a hotelová
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 27, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—