All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25520%2F10%3A39882966" target="_blank" >RIV/00216275:25520/10:39882966 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mastné kyseliny

  • Original language description

    Mastné kyseliny tvoří hlavní součást lipidů, resp. tuků. Jsou zdrojem energie pro organismus. Mají funkce strukturální. Jsou prekursory důležitých látek, například prostaglandinů a dalších signálních molekul. Jejich dodávka je nutná pro správný vývoj centrálního nervového systému. Správný poměr omega -3 a omega - 6 polynesaturovaných mastných kyselin ve výživě napomůže přeladit systémový zánětlivý proces a snížit úroveň zánětu v organismu. Zvýšení příjmu potravin, které jsou zdroji omega - 3 mastných kyselin, zejména mořských ryb, a omezení příjmu saturovaných tuků, transmastných kyselin a nadměrné konzumace omega - 6 mastných kyselin, je opatření vedoucí jednoznačně ke zlepšení zdraví a je dostupné každému.

  • Czech name

    Mastné kyseliny

  • Czech description

    Mastné kyseliny tvoří hlavní součást lipidů, resp. tuků. Jsou zdrojem energie pro organismus. Mají funkce strukturální. Jsou prekursory důležitých látek, například prostaglandinů a dalších signálních molekul. Jejich dodávka je nutná pro správný vývoj centrálního nervového systému. Správný poměr omega -3 a omega - 6 polynesaturovaných mastných kyselin ve výživě napomůže přeladit systémový zánětlivý proces a snížit úroveň zánětu v organismu. Zvýšení příjmu potravin, které jsou zdroji omega - 3 mastných kyselin, zejména mořských ryb, a omezení příjmu saturovaných tuků, transmastných kyselin a nadměrné konzumace omega - 6 mastných kyselin, je opatření vedoucí jednoznačně ke zlepšení zdraví a je dostupné každému.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Medicína pro praxi

  • ISSN

    1214-8687

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    7

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database