All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Kitchen Waste Management

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26210%2F08%3APU75324" target="_blank" >RIV/00216305:26210/08:PU75324 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Kitchen Waste Management

  • Original language description

    Biodegradable waste (BDW) represents a significant group of wastes that can, if deposited in landfills, endanger the environment by generating greenhouse gases and by harmful leaks. One of the BDW categories dealt with in this paper is a "kitchen waste".The term "kitchen waste" is used for all types of food waste produced by restaurants, catering establishments and kitchens, including cookshops and home kitchens. Kitchen waste is classified in the Waste Catalogue as an organic compostable kitchen waste, and therefore it should be treated in accordance with the Act on wastes. Since the kitchen waste is composed mainly of BDW, it should be further processed. Discharging in the sewerage with the use of garbage grinders is often forbidden by providers ofsewerage systems, because high organic pollution of waste water can cause serious problems during its treatment and consequently also problems in complying with the limits set for waste water and its discharge in rivers. At present, compo

  • Czech name

    Nakládání s kuchyňským odpadem

  • Czech description

    Biologicky rozložitelné odpady (BRO) tvoří významnou skupinu odpadů, která v případě, kdy je uložena na skládku, může ohrožovat složky životního prostředí skleníkovými plyny a škodlivými průsaky. Jednou z kategorií BRO, kterou se zabývá tento článek, je"kuchyňský odpad". Kuchyňským odpadem se rozumí veškeré odpady potravin pocházející z restaurací, stravovacích zařízení a kuchyní, včetně centrálních kuchyní a domácích kuchyní. Kuchyňský odpad je podle katalogu odpadů zařazen jako organický kompostovatelný kuchyňský odpad, a je proto nutné s ním nakládat v souladu se zákonem o odpadech. Protože kuchyňský odpad tvoří značnou část BRO, je nutné tento odpad dále zpracovávat. Vypouštění do kanalizace za pomocí drtičů kuchyňského odpadu je často zakazovánoprovozovateli kanalizačních sítí, protože vysoké organické znečištění odpadní vody způsobuje vážné problémy při jejím čištění a n

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EH - Ecology - communities

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08048" target="_blank" >2B08048: Waste as raw material and energy source</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    CD-ROM of Full Texts

  • ISBN

    978-80-02-02047-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Process Engineering Publisher

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Aug 24, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article