Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F02%3APU34727" target="_blank" >RIV/00216305:26310/02:PU34727 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Utilization of dried stevia leaves to tea sweetening
Original language description
Utilization of dried stevia leaves to sea sweetening is investigated in the paper. The optimal addition of dry stevia leaves was determind by using sensory analysis. Tea extracts containing the statistically optimal amounts of stevia leaves have been analysed by HPLC for the concentration of stevioside extracted from the stevia leaves.
Czech name
Využití sušených listů stévie ke slazení čajů
Czech description
V práci je prezentována metoda stanovení rostlinného náhradního sladidla steviosidu v čajových extraktech. Senzorickou analýzou bylo testováno množství sušených listů stévie cukerné, jež obsahuje sladidlo steviosid, které je potřeba přidat do různých druhů čajů, aby bylo dosaženo optimální sladké chuti daného čaje.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy (IF = 0.348)
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
96
Issue of the periodical within the volume
S
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
194-195
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—