Use of SPME for analysis of mould cheeses aroma
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F03%3APU38847" target="_blank" >RIV/00216305:26310/03:PU38847 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití metody SPME pro stanovení chutnosti plísňových sýrů
Original language description
SPME spojená s GC byla použita pro analýzu těkavých aroma sloučenin. Použité extrakční podmínky byly velmi mírné, což minimalizuje tepelnou, mechanickou nebo chemickou modifikaci vzorku, metoda je rychlá, jednoduchá a levná. Těkavé látky byly extrahoványvláknem Carboxen/polydimethylsiloxane, podmínky analýzy byly optimalizovány. Celkem bylo pomocí této metody v sýru Niva identifikováno 54 sloučenin: 3 uhlovodíky, 5 aldehydů, 11 ketonů, 18 alkoholů, 3 estery, 10 MK a 4 sloučeniny síry. tyto aroma sloučeniny byly kvantifikovány a následně byly sledovány jejich změny v průběhu zrání sýra. Většina identifikovaných sloučenin byla přítomna ve všech fázích zrání, ale v různých koncentracích.
Czech name
Využití metody SPME pro stanovení chutnosti plísňových sýrů
Czech description
SPME spojená s GC byla použita pro analýzu těkavých aroma sloučenin. Použité extrakční podmínky byly velmi mírné, což minimalizuje tepelnou, mechanickou nebo chemickou modifikaci vzorku, metoda je rychlá, jednoduchá a levná. Těkavé látky byly extrahoványvláknem Carboxen/polydimethylsiloxane, podmínky analýzy byly optimalizovány. Celkem bylo pomocí této metody v sýru Niva identifikováno 54 sloučenin: 3 uhlovodíky, 5 aldehydů, 11 ketonů, 18 alkoholů, 3 estery, 10 MK a 4 sloučeniny síry. tyto aroma sloučeniny byly kvantifikovány a následně byly sledovány jejich změny v průběhu zrání sýra. Většina identifikovaných sloučenin byla přítomna ve všech fázích zrání, ale v různých koncentracích.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health
ISSN
1335-5236
e-ISSN
—
Volume of the periodical
10
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
1
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—