Soft drink from the beet-root juice, apple juice and sea buckthorn
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APR27075" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PR27075 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového
Original language description
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 50 obj. % šťávy z červené řepy(Beta vulgaris var. vulgaris) a minimálně 5 obj. % a maximálně 25 obj. % jablečné šťávy (Malus domestica) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.%šťávy případně dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové vmnožství nepřesahujícím 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z ostružin může být částečně nahrazena šťávou z moruše (Morus nigra), maximálně však do 25% celkového původního obsahu.
Czech name
Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového
Czech description
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 50 obj. % šťávy z červené řepy(Beta vulgaris var. vulgaris) a minimálně 5 obj. % a maximálně 25 obj. % jablečné šťávy (Malus domestica) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.%šťávy případně dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové vmnožství nepřesahujícím 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z ostružin může být částečně nahrazena šťávou z moruše (Morus nigra), maximálně však do 25% celkového původního obsahu.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Bio Beta
Numerical identification
—
Technical parameters
Funkční vzorek zajištěn institucí řešitele v rámci projektu FCH-S-12-4, Posouzení úrovně kontaminace vodního a terestrického ekosystému .Určeno pro patentové řízení. Fakulta Chemická, Vysoké učení technické v Brně, Purkyňova 118,Brno, IČ:00216305
Economical parameters
Funkční vzorek, vyrobeno v omezeném rozsahu, je určen pro další testování nelze stanovit relevantní ekonomické parametry.
Application category by cost
—
Owner IČO
00216305
Owner name
Ústav chemie a technologie ochrany životního prostředí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—