Soft drink of currant juice and sea buckthorn
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APR27488" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PR27488 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nealkoholický nápoj z rybízové šťávy a rakytníku řešetlákového
Original language description
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 70 obj. % šťávy z černého rybízu (Ribes nigrum) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím však 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z černého rybízu může být částečně nahrazena šťávou z červeného rybízu (Ribes rubrum), maximálně však do 30% celkového původního obsahu.
Czech name
Nealkoholický nápoj z rybízové šťávy a rakytníku řešetlákového
Czech description
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 70 obj. % šťávy z černého rybízu (Ribes nigrum) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím však 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z černého rybízu může být částečně nahrazena šťávou z červeného rybízu (Ribes rubrum), maximálně však do 30% celkového původního obsahu.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Bio Ribes
Numerical identification
—
Technical parameters
Funkční vzorek zajištěn institucí řešitele v rámci projektu FCH-S-13-2087,Zatížení ekosystémů prioritními polutanty a možnosti jejich eliminace. Určeno pro patentové řízení. Fakulta Chemická, Vysoké učení technické v Brně, Purkyňova 118,Brno, IČ:00216305
Economical parameters
Funkční vzorek, vyrobeno v omezeném rozsahu, je určen pro další testování nelze stanovit relevantní ekonomické parametry.
Application category by cost
—
Owner IČO
00216305
Owner name
Ústav chemie a technologie ochrany životního prostředí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—