All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The assessment of the impact of vine cultivation method on populations of lactic acid bacteria during alcohol fermentation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU99404" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU99404 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení

  • Original language description

    V posledních letech roste poptávka spotřebitelů po produktech pocházejících z ekologického nebo integrovaného systému produkce. Z tohoto důvodu se trend přecházet od konvenčního způsobu pěstování a výroby nevyhnul ani jednomu z nejstarších odvětví biotechnologie ? výrobě vína. I když byla provedena řada studií zabývající se vlivem způsobu pěstování vinné révy na obsah různých anorganických prvků (zejména dusíku a mědi), fenolických sloučenin nebo populaci půdních mikroorganismů, nejsou k dispozici žádnéinformace o tom, zda je ovlivněna populace bakterií mléčného kvašení v hroznovém moštu během primární fermentace. Bakterie mléčného kvašení jsou zodpovědné za sekundární neboli jablečno-mléčné kvašení, které zajišťuje biologické odkyselení vína. Kromě toho, produkcí řady sekundárních metabolitů, významně ovlivňují výslednou chuť, aroma a hygienickou jakost vína. Cílem práce bylo monitorování celko

  • Czech name

    Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení

  • Czech description

    V posledních letech roste poptávka spotřebitelů po produktech pocházejících z ekologického nebo integrovaného systému produkce. Z tohoto důvodu se trend přecházet od konvenčního způsobu pěstování a výroby nevyhnul ani jednomu z nejstarších odvětví biotechnologie ? výrobě vína. I když byla provedena řada studií zabývající se vlivem způsobu pěstování vinné révy na obsah různých anorganických prvků (zejména dusíku a mědi), fenolických sloučenin nebo populaci půdních mikroorganismů, nejsou k dispozici žádnéinformace o tom, zda je ovlivněna populace bakterií mléčného kvašení v hroznovém moštu během primární fermentace. Bakterie mléčného kvašení jsou zodpovědné za sekundární neboli jablečno-mléčné kvašení, které zajišťuje biologické odkyselení vína. Kromě toho, produkcí řady sekundárních metabolitů, významně ovlivňují výslednou chuť, aroma a hygienickou jakost vína. Cílem práce bylo monitorování celko

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů