Sensory evaluation of processed cheese analogues
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112144" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112144 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/70883521:28110/14:43871681
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
Original language description
Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.
Czech name
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
Czech description
Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XVI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků
ISBN
978-80-7305-670-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
10-12
Publisher name
Neuveden
Place of publication
Neuveden
Event location
VFU Brno
Event date
May 28, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—