Analysis of available data on food waste production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F02723778%3A_____%2F23%3AN0000001" target="_blank" >RIV/02723778:_____/23:N0000001 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://zachranjidlo.cz/projekt/prague-food-waste/" target="_blank" >https://zachranjidlo.cz/projekt/prague-food-waste/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza dostupných údajů o produkci PO
Original language description
Výsledek zprostředkoval souhrn dostupných poznatků týkajících se způsobů prevence vzniku potravinového odpadu. Práce na výsledku byly rozděleny do dvou oblastí - na oblast věnující se domácnostem (chování spotřebitele, vlivy na plýtvání v domácnostech) a příspěvkovým organizacím (množství potravinového odpadu vznikající v nemocničních a školních jídelnách a v domovech pro seniory). Vznikl teoretický text věnující se plýtvání v domácnostech na základě odborných zahraničních zdrojů. Také byla získána a analyzována sekundární data o pražských domácnostech a následně vizualizována za pomoci softwaru Power BI. Vznikl teoretický text věnující se příspěvkovým organizacím na základě zahraničních vědeckých článků. Vzniklý text je rozdělen na část zaměřenou na nemocnice, školy a domovy pro seniory. Výstupy budou dále využity v následujících fázích projektu.
Czech name
Analýza dostupných údajů o produkci PO
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
50902 - Social sciences, interdisciplinary
Result continuities
Project
<a href="/en/project/SS06010276" target="_blank" >SS06010276: Determination of the volume of food waste produced by households and selected types of contributory organizations in the capital city of Prague in the context of the usefulness of this data for reporting and reducing food waste</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů