All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pascalization – non-traditional method for hop processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F15%3A%230000651" target="_blank" >RIV/14864347:_____/15:#0000651 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Paskalizace – netradiční způsob zpracování chmele

  • Original language description

    Krofta, K., Mikyška, A., Houška, M., Čermák, P. Český chmel 2015; Czech Hops 2015, s.31-36. ISBN 978-80-7434-246-2. Byl vyvinut postup alternativního zpracování chmele po sklizni v podobě přípra-vy speciálně upravených zelených hlávek a ošetřených vysokým hydrostatic-kým tlakem. Homogenáty obsahují podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xa-nthohumolu. Aplikace homogenátů v procesu výroby piva přináší zvýšený obsah prenylflavonoidů v konečném produktu. Perspektivní aplikací může být jejich použití při tzv. „studeném chmelení“. Paskalizované homogenáty prokázaly vý-razný antibakteriální účinek proti bakteriím Helicobacter pylori, původce vzniku gastritid, žaludečních vředů a karcinomu žaludku. Hlavní oblastí praktického využití tlakovaných chmelových homogenátů je v současnosti výroba cukrovi-nek a doplňků stravy.

  • Czech name

    Paskalizace – netradiční způsob zpracování chmele

  • Czech description

    Krofta, K., Mikyška, A., Houška, M., Čermák, P. Český chmel 2015; Czech Hops 2015, s.31-36. ISBN 978-80-7434-246-2. Byl vyvinut postup alternativního zpracování chmele po sklizni v podobě přípra-vy speciálně upravených zelených hlávek a ošetřených vysokým hydrostatic-kým tlakem. Homogenáty obsahují podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xa-nthohumolu. Aplikace homogenátů v procesu výroby piva přináší zvýšený obsah prenylflavonoidů v konečném produktu. Perspektivní aplikací může být jejich použití při tzv. „studeném chmelení“. Paskalizované homogenáty prokázaly vý-razný antibakteriální účinek proti bakteriím Helicobacter pylori, původce vzniku gastritid, žaludečních vředů a karcinomu žaludku. Hlavní oblastí praktického využití tlakovaných chmelových homogenátů je v současnosti výroba cukrovi-nek a doplňků stravy.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů