Genetic resources in hop breeding
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F19%3AN0000081" target="_blank" >RIV/14864347:_____/19:N0000081 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/14864347:_____/19:N0000079
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Genetické zdroje ve šlechtění chmele
Original language description
NESVADBA, Vladimír, Jitka CHARVÁTOVÁ a Lucie ŠTEFANOVÁ. Genetické zdroje ve šlechtění chmele. In: L. PAPOUŠKOVÁ, ed. Současné poznatky z výzkumu a využívání genetických zdrojů rostlin: Sborník referátů ze semináře pořádaného 5. prosince 2018 Chmelařským institutem s.r.o. v Žatci. Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby, 2019, s. 28–34. ISBN 978-80-7427-308-7. Genetické zdroje chmele mají velký význam ve šlechtění chmele. Chmelařský institut Žatec má 667 položek v genofondu chmele, včetně planých chmelů. Genetické zdroje jsou využívány pro šlechtění na aromatické, hořké chmele a chmele se specifickou vůní. Anglický genofond je využíván pro šlechtění zakrslých genotypů pro nízké konstrukce. V současné době je 12 zakrslých genotypů v registračních zkouškách a dále 2 genotypy pro specifické vůně.
Czech name
Genetické zdroje ve šlechtění chmele
Czech description
NESVADBA, Vladimír, Jitka CHARVÁTOVÁ a Lucie ŠTEFANOVÁ. Genetické zdroje ve šlechtění chmele. In: L. PAPOUŠKOVÁ, ed. Současné poznatky z výzkumu a využívání genetických zdrojů rostlin: Sborník referátů ze semináře pořádaného 5. prosince 2018 Chmelařským institutem s.r.o. v Žatci. Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby, 2019, s. 28–34. ISBN 978-80-7427-308-7. Genetické zdroje chmele mají velký význam ve šlechtění chmele. Chmelařský institut Žatec má 667 položek v genofondu chmele, včetně planých chmelů. Genetické zdroje jsou využívány pro šlechtění na aromatické, hořké chmele a chmele se specifickou vůní. Anglický genofond je využíván pro šlechtění zakrslých genotypů pro nízké konstrukce. V současné době je 12 zakrslých genotypů v registračních zkouškách a dále 2 genotypy pro specifické vůně.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů