Quality of Czech hops from the 2018 harvest in terms of undesirable and foreign components
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F19%3AN0000096" target="_blank" >RIV/14864347:_____/19:N0000096 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.pivovarskedny.cz/" target="_blank" >http://www.pivovarskedny.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj obsahu nežádoucích a cizorodých látek v českých chmelech
Original language description
KROFTA, Karel, Dagmar VOJTĚCHOVÁ a Miluše WERSCHALLOVÁ. Vývoj obsahu nežádoucích a cizorodých látek v českých chmelech. In: 28. Pivovarsko-sladařské dny: Průvodce (sborník) posterů a přednášek ze semináře konaného 31. 10. - 1. 11. 2019. Plzeň: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský; Vysoká škola chemicko-technologická, Kvasný průmysl a Agentura ELIS, s. 32. Příspěvek hodnotí kvalitu českých chmelů ze sklizně 2018 z hlediska nežádoucích a cizorodých složek jako jsou dusičnany či rezidua pesticidů. Z těžkých kovů je hodnocen obsah mědi. Většina vzorků chmelů obsahovala méně než 100 mg/kg mědi. Monitoring výskytu reziduí pesticidů neprokázal použití přípravku, který není ve chmelnicích povolen.
Czech name
Vývoj obsahu nežádoucích a cizorodých látek v českých chmelech
Czech description
KROFTA, Karel, Dagmar VOJTĚCHOVÁ a Miluše WERSCHALLOVÁ. Vývoj obsahu nežádoucích a cizorodých látek v českých chmelech. In: 28. Pivovarsko-sladařské dny: Průvodce (sborník) posterů a přednášek ze semináře konaného 31. 10. - 1. 11. 2019. Plzeň: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský; Vysoká škola chemicko-technologická, Kvasný průmysl a Agentura ELIS, s. 32. Příspěvek hodnotí kvalitu českých chmelů ze sklizně 2018 z hlediska nežádoucích a cizorodých složek jako jsou dusičnany či rezidua pesticidů. Z těžkých kovů je hodnocen obsah mědi. Většina vzorků chmelů obsahovala méně než 100 mg/kg mědi. Monitoring výskytu reziduí pesticidů neprokázal použití přípravku, který není ve chmelnicích povolen.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů