All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hop beta acids and bacteria Staphylococcus aureus

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F23%3AN0000063" target="_blank" >RIV/14864347:_____/23:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Chmelové beta-kyseliny a bakterie Staphylococcus aureus

  • Original language description

    KROFTA, Karel, Pavel BOŠTÍK, Radek SLEHA, Alexandr MIKYŠKA a Milan HOUŠKA. Chmelové beta-kyseliny a bakterie Staphylococcus aureus. In: M. Vokřál, ed. Československá Pivovarsko-sladařská ročenka 2024. Olomouc: Agriprint, 2023, s. 164-165. ISBN 978-80-88610-02-01. Staphylococcus aureus je významným původcem ranových infekcí s rostoucí incidencí v posledních desetiletích. Proto existuje naléhavá potřeba vyvinout alternativní antibakteriální terapeutické modality, které by těmto výzvám čelily. Ve studii byly beta kyseliny z chmele testovány na jejich potenciální antimikrobiální a hojivé vlastnosti pomocí prasečího modelu ran infikovaných MRSA. Výsledky ukazují vysoce významné antimikrobiální účinky účinné látky v práškové aplikační formě ve srovnání s neléčenou variantou nebo léčbou Framykoinem. Makroskopické hodnocení ran během léčby ukázalo pozitivní účinky beta kyselin na celkové hojení ran. Beta kyseliny z chmele představují vhodného kandidáta pro léčbu non-responzivních nemocničních tkáňových infekcí bakterií Staphylococcus aureus rezistentních na methicilin.

  • Czech name

    Chmelové beta-kyseliny a bakterie Staphylococcus aureus

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů