All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F01%3A93381_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/01:93381_1 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Redakčně upravená závěrečná zpráva úkolu EP 9338 :Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů.

  • Original language description

    Při hodnocení zralých nízkodohřívaných sýrů jsou často nalézány rozdíly v mechanických vlastnostech povrchových vrstev bloku proti středové části bloku. Povrchové vrstvy mohou být příliš měkké až mazlavé. Spolu s touto vadou se často vyskytují další vadyjako je např. uvolňování syrovátky v průběhu zrání sýrů či světlá krajová vrstva sýra.Nejdůležitější vadou ve složení těchto sýrů bylo nerovnoměrné rozložení soliprosté sušiny napříč blokem sýra. Tato vada je prokazatelná v sýrech již po 14 dnech zránía rozdíl mezi maximální a minimální hodnotou soliprosté sušiny může přesáhnout 5 %. Rozhodující operací při výrobě sýrů z nízkodohřívané sýřeniny, která ovlivňuje rozložení soliprosté sušiny v blocích sýra je použitý způsob solení sýrů. Aplikace dvojteplotního způsobu solení sýrů (solení v teplé a studené solné lázni) výrazně podporuje výskyt těchto vad zralých sýrů.

  • Czech name

    Redakčně upravená závěrečná zpráva úkolu EP 9338 :Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů.

  • Czech description

Classification

  • Type

    V<sub>x</sub> - Unclassified - Research report containing classified information

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP9338" target="_blank" >EP9338: Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Number of pages

    33

  • Place of publication

    Tábor

  • Publisher/client name

    MZe Praha prostřednictvím NAZV

  • Version