Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F01%3A93381_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/01:93381_1 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Redakčně upravená závěrečná zpráva úkolu EP 9338 :Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů.
Original language description
Při hodnocení zralých nízkodohřívaných sýrů jsou často nalézány rozdíly v mechanických vlastnostech povrchových vrstev bloku proti středové části bloku. Povrchové vrstvy mohou být příliš měkké až mazlavé. Spolu s touto vadou se často vyskytují další vadyjako je např. uvolňování syrovátky v průběhu zrání sýrů či světlá krajová vrstva sýra.Nejdůležitější vadou ve složení těchto sýrů bylo nerovnoměrné rozložení soliprosté sušiny napříč blokem sýra. Tato vada je prokazatelná v sýrech již po 14 dnech zránía rozdíl mezi maximální a minimální hodnotou soliprosté sušiny může přesáhnout 5 %. Rozhodující operací při výrobě sýrů z nízkodohřívané sýřeniny, která ovlivňuje rozložení soliprosté sušiny v blocích sýra je použitý způsob solení sýrů. Aplikace dvojteplotního způsobu solení sýrů (solení v teplé a studené solné lázni) výrazně podporuje výskyt těchto vad zralých sýrů.
Czech name
Redakčně upravená závěrečná zpráva úkolu EP 9338 :Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů.
Czech description
—
Classification
Type
V<sub>x</sub> - Unclassified - Research report containing classified information
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP9338" target="_blank" >EP9338: Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
33
Place of publication
Tábor
Publisher/client name
MZe Praha prostřednictvím NAZV
Version
—