All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of highbush blueberry storage in Xtend package and cooler on sensory quality and nutrient content

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F17%3AN0000026" target="_blank" >RIV/25271121:_____/17:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv skladování kanadských borůvek v Xtend obalech a chladírně na senzorickou kvalitu plodů a obsah nutričních látek

  • Original language description

    Cílem tohoto pokusu bylo sledování vlivu skladování plodů kanadských borůvek v Xtend obalech v chladírně na senzorické vlastnosti, celkový obsah antioxidačních látek a antokyanů. Bylo hodnoceno šest odrůd kanadských borůvek, které jsou součástí genofondu ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy s.r.o. (VŠÚO). Jako kontrola pro hodnocení v Xtend obalech bylo použito skladování plodů pouze v chladírně. Hodnocení probíhalo ve 4 termínech a to v den sklizňové zralosti, poté po 14, 21 a 28 dnech skladování. V případě senzorického hodnocení docházelo k největším změnám u hodnocení vzhledu a hmotnosti plodů borůvek skladovaných v chladírně a u hodnocení chuti a aroma v případě skladování v Xtend obalech v chladírně. Množství celkových antioxidačních látek a celkových antokyanů rostlo v čase v případě skladování pouze v chladírně, v případě skladování v Xtend obalech v chladírně nedocházelo k výrazným změnám jejich obsahu.

  • Czech name

    Vliv skladování kanadských borůvek v Xtend obalech a chladírně na senzorickou kvalitu plodů a obsah nutričních látek

  • Czech description

    Cílem tohoto pokusu bylo sledování vlivu skladování plodů kanadských borůvek v Xtend obalech v chladírně na senzorické vlastnosti, celkový obsah antioxidačních látek a antokyanů. Bylo hodnoceno šest odrůd kanadských borůvek, které jsou součástí genofondu ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy s.r.o. (VŠÚO). Jako kontrola pro hodnocení v Xtend obalech bylo použito skladování plodů pouze v chladírně. Hodnocení probíhalo ve 4 termínech a to v den sklizňové zralosti, poté po 14, 21 a 28 dnech skladování. V případě senzorického hodnocení docházelo k největším změnám u hodnocení vzhledu a hmotnosti plodů borůvek skladovaných v chladírně a u hodnocení chuti a aroma v případě skladování v Xtend obalech v chladírně. Množství celkových antioxidačních látek a celkových antokyanů rostlo v čase v případě skladování pouze v chladírně, v případě skladování v Xtend obalech v chladírně nedocházelo k výrazným změnám jejich obsahu.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10611 - Plant sciences, botany

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1608" target="_blank" >LO1608: Research Pomological Centre</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    25

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    179-186

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database