Propagation and rooting of edible honeysuckle in in vitro culture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F23%3AN0000015" target="_blank" >RIV/25271121:_____/23:N0000015 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Množení a kořenění jedlého zimolezu v kultuře in vitro
Original language description
Cílem práce bylo nalezení vhodných podmínek in vitro kultivace explantátů jedlé formy kamčatského zimolezu (Lonicera kamtschatica (Sevast.) Pojark). Ve fázi multiplikace byl nejlepší výsledek, popsaný koeficientem množení 4,9, zaznamenán na živném médiu Murashige & Skoog s přídavkem 1 mg/L 6-benzylaminopurinu. Pro indukci kořenění se nejvíce osvědčila kyselina 1-naftyloctová: Na polovičním médiu Murashige & Skoog s 1 mg/L tohoto auxinu zakořenilo 95 % explantátů a průměrný počet kořenů činil 3,6.
Czech name
Množení a kořenění jedlého zimolezu v kultuře in vitro
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
9
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
5-7
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—