All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilization

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000052" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000052 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilization

  • Original language description

    Hulless barley is a good alternative to enrich food of the population in developed countries, in particular due to significant content of health beneficial substances, such as digestible fibre, micronutrients and other components with evincible effects on prevention from chronic diseases. Maximum use of its potential is affected, besides selection of a suitable genotype, by the applied grain processing method and the development of recipes for making cereal products with the highest acceptable percentage of barley.

  • Czech name

    Změny v nutriční kvalitě bezpluchého ječmene během zpracování a využití zrna

  • Czech description

    Bezpluchý ječmen je vhodnou alternativou k obohacení potravy obyvatel vyspělých zemí, zvláště kvůli významnému obsahu zdravotně prospěšných látek, jako je stravitelná vláknina, mikroživiny a další složky s prokazatelnými účinky v prevenci proti civilizačním chorobám. Kromě výběru vhodného genotypu je maximální využití jeho potenciálu ovlivněno použitou metodou zpracování a vypracováním receptů pro výrobu cereálních produktů s nejvyšším přijatelným podílem ječmene.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    3rd International Congress Flour - Bread `05

  • ISBN

    953-7005-07-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    50-50

  • Publisher name

    Faculty of Food Technology

  • Place of publication

    Opatija

  • Event location

    Opatija

  • Event date

    Oct 26, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article