Nutritional grain quality and agronomic characteristics of different genotypes of hulless barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000174" target="_blank" >RIV/25328859:_____/06:#0000174 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/06:R0054984
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční kvalita zrna a hospodářská charakteristika odlišných genotypů bezpluchého ječmene
Original language description
Byly hodnoceny odrůdy ječmene jarního s bezpluchým zrnem, vyšlechtěné v Kanadě a nové vlastní materiály ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, vyšlechtěné pro potravinářské, případně krmné účelyz hlediska úrovně hospodářsky významných ukazatelů a chemické analýzy zrna.Bylo zjištěno, že mezi bezpluchými materiály ječmene existují diference jak v hospodářsky významných ukazatelích, tak i nutriční hodnotě zrna a to nejen mezi standardními genotypy, tak i materiály s "waxy" typem škrobu (diferencovaný obsah amylózy a amylopektinu.
Czech name
Nutriční kvalita zrna a hospodářská charakteristika odlišných genotypů bezpluchého ječmene
Czech description
Byly hodnoceny odrůdy ječmene jarního s bezpluchým zrnem, vyšlechtěné v Kanadě a nové vlastní materiály ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, vyšlechtěné pro potravinářské, případně krmné účelyz hlediska úrovně hospodářsky významných ukazatelů a chemické analýzy zrna.Bylo zjištěno, že mezi bezpluchými materiály ječmene existují diference jak v hospodářsky významných ukazatelích, tak i nutriční hodnotě zrna a to nejen mezi standardními genotypy, tak i materiály s "waxy" typem škrobu (diferencovaný obsah amylózy a amylopektinu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Sborník příspěvků.
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
398-401
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 22, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—