Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilization
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000227" target="_blank" >RIV/25328859:_____/06:#0000227 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilization
Original language description
Hulless barley is a good alternative to enrich food of the population in developed countries, in particular due to significant content of health beneficial substances, such as digestible fibre, micronutrients and other components with evincible effects on prevention from chronic diseases. Maximum use of its potential is affected, besides selection of a suitable genotype, by the applied grain processing method and the development of recipes for making cereal products with the highest acceptable percentage of barley.
Czech name
Změny v nutriční kvalitě bezpluchého ječmene během zpracování a využití zrna
Czech description
Bezpluchý ječmen je vhodnou alternativou k obohacení potravy obyvatel vyspělých zemí, zvláště kvůli významnému obsahu zdravotně prospěšných látek, jako je stravitelná vláknina, mikroživiny a další složky s prokazatelnými účinky v prevenci proti civilizačním chorobám. Kromě výběru vhodného genotypu je maximální využití jeho potenciálu ovlivněno použitou metodou zpracování a vypracováním receptů pro výrobu cereálních produktů s nejvyšším přijatelným podílem ječmene.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the 3rd Congress on Flour-Bread/5th Croatian Congress of Cereal Technologists
ISBN
953-7005-09-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
162-169
Publisher name
Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies
Place of publication
Osijek
Event location
Opatija
Event date
Oct 26, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—