All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characterisation of oat genotypes using electrophoresis of avenins in polyacrylamide gel (A-PAGE)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000483" target="_blank" >RIV/25328859:_____/10:#0000483 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE)

  • Original language description

    Metodika uvádí postup elektroforetického stanovení prolaminových bílkovin (aveninů) ovsa metodou vertikální elektroforézy v deskách polyakrylamidového gelu. Část zásobních bílkovin rozpustných v 25 % vodném roztoku 2-chlorethanolu se po extrakci z endospermu zrna podrobí elektroforetické separaci při pH 3,2 při stabilizovaném napětí. Tím se zásobní bílkoviny rozdělí podle molekulové hmotnosti a podle povahy povrchového náboje. Poloha a intenzita proteinových zón v elektroforeogramu odpovídá genetické konstituci materiálu a je pro něj charakteristická. Jedná se o modifikovanou standardní referenční metodu doporučenou organizací ISTA (International Seed Testing Association) pro identifikaci odrůd pšenice a ječmene pomocí elektroforézy v polyakrylamidovémgelu, ze které vychází také ČSN 461085-2 (Pšenice obecná a ječmen ? Stanovení odrůdové pravosti a odrůdové čistoty ? Část 2: Elektroforéza bílkovin v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE).

  • Czech name

    Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE)

  • Czech description

    Metodika uvádí postup elektroforetického stanovení prolaminových bílkovin (aveninů) ovsa metodou vertikální elektroforézy v deskách polyakrylamidového gelu. Část zásobních bílkovin rozpustných v 25 % vodném roztoku 2-chlorethanolu se po extrakci z endospermu zrna podrobí elektroforetické separaci při pH 3,2 při stabilizovaném napětí. Tím se zásobní bílkoviny rozdělí podle molekulové hmotnosti a podle povahy povrchového náboje. Poloha a intenzita proteinových zón v elektroforeogramu odpovídá genetické konstituci materiálu a je pro něj charakteristická. Jedná se o modifikovanou standardní referenční metodu doporučenou organizací ISTA (International Seed Testing Association) pro identifikaci odrůd pšenice a ječmene pomocí elektroforézy v polyakrylamidovémgelu, ze které vychází také ČSN 461085-2 (Pšenice obecná a ječmen ? Stanovení odrůdové pravosti a odrůdové čistoty ? Část 2: Elektroforéza bílkovin v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE).

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46065" target="_blank" >1G46065: Enhancement of the value of spring wheat, winter barley and oats collections for users and improvement of their management.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    PAGE

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Metodika určuje postup elektroforetického stanovení prolaminových bílkovin (aveninů) ovsa metodou vertikální elektroforézy v deskách polyakrylamidového gelu.

  • Economical parameters

    Okamžitý ekonomický přínos vyplývá z použití metodiky pro kontrolu pravosti deklarované odrůdy a při určení čistoty a homogenity osiva.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství České republiky, odbor rostlinných komodit

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů