Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000712" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:#0000712 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012
Original language description
Odborná studie ?Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012? byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro ?Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2012?, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2012 splnilopožadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkověnadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). K
Czech name
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012
Czech description
Odborná studie ?Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012? byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro ?Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2012?, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2012 splnilopožadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkověnadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). K
Classification
Type
H<sub>neleg</sub> - Results reflected in directives and regulations of a nonlegislative nature, binding within the competence of the given provider
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Quality and safety factors and their relationship with cereal quality parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Regulation ID
http://eagri.cz/public/web/file/186420/SVZ_obili_final_2012.pdf
Competence designation of competent authority
Ministerstvo zemědělství, Praha
Territorial validity of the result
A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)