All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of food cereals from the harvest 2012

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F13%3A%230000746" target="_blank" >RIV/25328859:_____/13:#0000746 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vukrom.cz/obilnarske-listy/obsah/2-2013/35-39" target="_blank" >http://www.vukrom.cz/obilnarske-listy/obsah/2-2013/35-39</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita potravinářských obilovin 2012

  • Original language description

    Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice je v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o., každoročně hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice a žita pocházejících ze všech pěstebních oblastí. Kvalita je hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2 a ČSN 46 1100-4 kladených na zrno těchto obilovin pro potravinářské využití. Ze sklizně 2012 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkově nadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků), přičemž u pšenice sklizené na Moravě byly často zjišťovány značně vysoké hodnoty (až 20 %). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). Kvalita pšenice se značně lišila v jednotlivých r

  • Czech name

    Kvalita potravinářských obilovin 2012

  • Czech description

    Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice je v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o., každoročně hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice a žita pocházejících ze všech pěstebních oblastí. Kvalita je hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2 a ČSN 46 1100-4 kladených na zrno těchto obilovin pro potravinářské využití. Ze sklizně 2012 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkově nadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků), přičemž u pšenice sklizené na Moravě byly často zjišťovány značně vysoké hodnoty (až 20 %). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). Kvalita pšenice se značně lišila v jednotlivých r

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Obilnářské listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    35-39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database