Barley cultivars bred for use in develoment of healthy food – practical result of genetic and breeding research
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000033" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000033 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Odrůdy ječmene, vyšlechtěné pro využití ve vývoji zdravých potravin - praktický výsledek geneticko-šlechtitelského výzkumu
Original language description
V příspěvku jsou zdůrazněny přednosti ječného zrna z hlediska možného využití ve výrobě potravin a prezentovány výsledky a úspěchy šlechtění takového ječmene ve společnosti Agrotest fyto, s.r.o. Jsou popsány vyšlechtěné odrůdy jarního ječmene s bezpluchým typem zrna: AF Lucius (s možností universálního uplatnění ve vývoji potravin i krmení hospodářských zvířat) a AF Cesar s vysokým obsahem beta-glukanů, specificky určený k uplatnění ve zdravé lidské výživě.
Czech name
Odrůdy ječmene, vyšlechtěné pro využití ve vývoji zdravých potravin - praktický výsledek geneticko-šlechtitelského výzkumu
Czech description
V příspěvku jsou zdůrazněny přednosti ječného zrna z hlediska možného využití ve výrobě potravin a prezentovány výsledky a úspěchy šlechtění takového ječmene ve společnosti Agrotest fyto, s.r.o. Jsou popsány vyšlechtěné odrůdy jarního ječmene s bezpluchým typem zrna: AF Lucius (s možností universálního uplatnění ve vývoji potravin i krmení hospodářských zvířat) a AF Cesar s vysokým obsahem beta-glukanů, specificky určený k uplatnění ve zdravé lidské výživě.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Obilnářské listy
ISSN
1212-138X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
31-33
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—