All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Barley cultivars bred for use in develoment of healthy food – practical result of genetic and breeding research

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000033" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000033 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Odrůdy ječmene, vyšlechtěné pro využití ve vývoji zdravých potravin - praktický výsledek geneticko-šlechtitelského výzkumu

  • Original language description

    V příspěvku jsou zdůrazněny přednosti ječného zrna z hlediska možného využití ve výrobě potravin a prezentovány výsledky a úspěchy šlechtění takového ječmene ve společnosti Agrotest fyto, s.r.o. Jsou popsány vyšlechtěné odrůdy jarního ječmene s bezpluchým typem zrna: AF Lucius (s možností universálního uplatnění ve vývoji potravin i krmení hospodářských zvířat) a AF Cesar s vysokým obsahem beta-glukanů, specificky určený k uplatnění ve zdravé lidské výživě.

  • Czech name

    Odrůdy ječmene, vyšlechtěné pro využití ve vývoji zdravých potravin - praktický výsledek geneticko-šlechtitelského výzkumu

  • Czech description

    V příspěvku jsou zdůrazněny přednosti ječného zrna z hlediska možného využití ve výrobě potravin a prezentovány výsledky a úspěchy šlechtění takového ječmene ve společnosti Agrotest fyto, s.r.o. Jsou popsány vyšlechtěné odrůdy jarního ječmene s bezpluchým typem zrna: AF Lucius (s možností universálního uplatnění ve vývoji potravin i krmení hospodářských zvířat) a AF Cesar s vysokým obsahem beta-glukanů, specificky určený k uplatnění ve zdravé lidské výživě.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Obilnářské listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    31-33

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database