Effect of harvesting time on cereals user quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000018" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000018 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26791251:_____/17:N0000014
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv termínu sklizně u obilovin na jejich uživatelskou kvalitu
Original language description
Na pracovišti Osevy vývoj a výzkum s.r.o. Zubří byly založeny a sklizeny maloparcelkové polní pokusy se dvěma odrůdami jarní pšenice (Granny, Vánek) a se třemi odrůdami ozimé pšenice (Cimrmanova raná, Tobak, Turandot). Sklizeň jarní i ozimé pšenice proběhla ve dvou termínech. Byl sledován vliv termínu sklizně na technologickou kvalitu zrna pšenice. Kvalitativní parametry pšenice u získaných vzorků byly analyzovány v laboratoři Agrotestu fyto s.r.o. Byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi první a druhou sklizní pro objemovou hmotnost, číslo poklesu a obsah porostlých zrn.
Czech name
Vliv termínu sklizně u obilovin na jejich uživatelskou kvalitu
Czech description
Na pracovišti Osevy vývoj a výzkum s.r.o. Zubří byly založeny a sklizeny maloparcelkové polní pokusy se dvěma odrůdami jarní pšenice (Granny, Vánek) a se třemi odrůdami ozimé pšenice (Cimrmanova raná, Tobak, Turandot). Sklizeň jarní i ozimé pšenice proběhla ve dvou termínech. Byl sledován vliv termínu sklizně na technologickou kvalitu zrna pšenice. Kvalitativní parametry pšenice u získaných vzorků byly analyzovány v laboratoři Agrotestu fyto s.r.o. Byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi první a druhou sklizní pro objemovou hmotnost, číslo poklesu a obsah porostlých zrn.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510204" target="_blank" >QJ1510204: Technologies and methods for the preservation of quality, safety and nutritional value of the selected plant foodstuff ingredients</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
65
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
595-598
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—