Methodology for the cultivation of malting barley in organic farming
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000043" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000043 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/17:N0000121
Result on the web
<a href="http://www.vukrom.cz/vyzkum/patenty-vzory/metod_jecmen" target="_blank" >http://www.vukrom.cz/vyzkum/patenty-vzory/metod_jecmen</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika pro pěstování sladovnického ječmene v ekologickém zemědělství
Original language description
Metodika poskytuje ekologickým zemědělcům a poradcům na úseku rostlinné produkce podklady pro pěstování sladovnického jarního ječmene a výběr odrůd sladovnického jarního ječmene pro podmínky ekologického a „low–input“ zemědělství.
Czech name
Metodika pro pěstování sladovnického ječmene v ekologickém zemědělství
Czech description
Metodika poskytuje ekologickým zemědělcům a poradcům na úseku rostlinné produkce podklady pro pěstování sladovnického jarního ječmene a výběr odrůd sladovnického jarního ječmene pro podmínky ekologického a „low–input“ zemědělství.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ISBN 978-80-87555-15-6
Regulation ID
—
Technical parameters
Uplatněná certifikovaná metodika Nmet Osvědčení pod č.j. 72688/2017 - 17221 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo MZe ČR 14.12.2017. Smlouva o uplatnění byla uzavřena 20.10.2017 mezi Agrotest fyto, s.r.o., Havlíčkova 2787/121,76701 Kroměříž, IČ: 25328859, zast. Ing. Petrem Míšou, Ph.D., MBA a firmou PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, IČ:46581863, zastoupená Ing. Martinem Hutařem. Kontaktní osoba za Agrotest fyto, s.r.o.: RNDr. Ilona Svobodová, tel. 573 317 154, e-mail: svobodova@vukrom.cz
Economical parameters
Náklady na zavedení a využívání metodiky lze vyjádřit hodnotou pracovního času potřebného k shromáždění potřebných informací a zavedení popisovaných postupů do praxe podniku. Ekonomické přínosy praktického uplatňování je obtížné konkrétně vyčíslit vzhledem k charakteru zemědělské výroby, různorodosti uplatňovaných pěstitelských postupů a podmínek, ve kterých se uskutečňují. Hlavní přínos uceleného návodu pro ekologické pěstování sladovnického ječmene spočívá ve stabilizaci produkce a dosahovaných hodnot technologické jakosti zrna a tím vytvoření předpokladů pro rozvoj dosud málo rozšířeného směru podnikání – produkce bio–sladu a bio–piva. Uzavření produkční vertikály (ječmen–slad–pivo) by se mělo promítnout i do vyšší ekonomické stability zemědělských podniků. Lze tedy vyjádřit, že úspora nákladů bude tvořit rozdíl mezi současně nezbytnými prostředky pro nákup bio-sladu v zahraničí a jeho cenou v případě výroby v českých podmínkách.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství - odbor rostlinných komodit
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů