The Use of Barley Flour in Comminuted Meat Products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000077" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000077 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/70883521:28110/17:63517340
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití ječných mouk v produkci jemně mělněných masných výrobků
Original language description
Ječné mouky mohou díky svému složení příznivě ovlivnit nutriční hodnotu mělněných masných výrobků. V průběhu tepelného opracování a následného chlazení vytváří ječná mouka ve výrobku škrobový gel, který může ovlivnit texturní vlastnosti hotového výrobku. Cílem práce proto bylo otestovat v laboratorních podmínkách vliv přídavku 0,2–2,0 % dvou odlišných ječných mouk na texturní vlastnosti kuřecího mělněného masného výrobku. Výsledky prokázaly, že přítomnost ječné mouky nemá negativní dopad na vlastnosti masného výrobku a je využitelná jako nutričně hodnotná surovina.
Czech name
Využití ječných mouk v produkci jemně mělněných masných výrobků
Czech description
Ječné mouky mohou díky svému složení příznivě ovlivnit nutriční hodnotu mělněných masných výrobků. V průběhu tepelného opracování a následného chlazení vytváří ječná mouka ve výrobku škrobový gel, který může ovlivnit texturní vlastnosti hotového výrobku. Cílem práce proto bylo otestovat v laboratorních podmínkách vliv přídavku 0,2–2,0 % dvou odlišných ječných mouk na texturní vlastnosti kuřecího mělněného masného výrobku. Výsledky prokázaly, že přítomnost ječné mouky nemá negativní dopad na vlastnosti masného výrobku a je využitelná jako nutričně hodnotná surovina.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2017
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
16-18
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—