Quality of bread rye harvest 2021 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000084" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000084 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita potravinářského žita sklizně 2021 v České republice
Original language description
Každoroční sledování potravinářské kvality žita je založeno na analýzách náhodně vybraných vzorků ze sklizně daného roku z celé ČR. Ze sklizně 2021 bylo zahrnuto 41 vzorků žita. Hodnoceny jsou průměrné hodnoty jednotlivých technologických znaků a podíl vzorků vyhovujících požadavkům na jejich minimální hodnotu podle ČSN 46 1100-4. Podíl vyhovujících vzorků žita je ve srovnání s pšenicí vyšší, a to zejména díky výrazně nižším požadavkům. Všechny vzorky splnily v požadavek na objemovou hmotnost (průměrná hodnota 74,2 kg/hl), požadavek na číslo poklesu splnilo 80 % vzorků (průměrná hodnota 178 s). V roce 2020 byla ve srovnání s rokem 2021 kvalita žita horší v objemové hmotnosti (vyhovělo 86% vzorků) a lepší v čísle poklesu (vyhovělo 91% vzorků).
Czech name
Kvalita potravinářského žita sklizně 2021 v České republice
Czech description
—
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Mlynářská ročenka 2022
ISBN
978-80-908464-0-1
Number of pages of the result
7
Pages from-to
121-127
Number of pages of the book
224
Publisher name
Svaz průmyslových mlýnů České republiky z.s.
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—