Quality of bread wheat harvest 2021 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000083" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000083 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2021 v České republice
Original language description
Každoroční sledování potravinářské kvality pšenice je založeno na analýzách náhodně vybraných vzorků ze sklizně daného roku z celé ČR. Ze sklizně 2021 bylo zahrnuto 557 vzorků pšenice. Hodnoceny jsou průměrné hodnoty jednotlivých technologických znaků a podíl vzorků vyhovujících požadavkům na jejich minimální hodnotu podle ČSN 46 1100-2. Letošní vegetační ročník přál spíše výnosům než kvalitě zrna pšenice. Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) pro celou ČR 60 % vzorků. Ve srovnání s rokem 2020 je kvalita sklizně 2021 mírně lepší v objemové hmotnosti, horší je v čísle poklesu a v obsahu bílkovin. Podíl vyhovujících vzorků byl v roce 2020 celkově nižší (55 %).
Czech name
Kvalita potravinářské pšenice sklizně 2021 v České republice
Czech description
—
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Mlynářská ročenka 2021
ISBN
978-80-908464-0-1
Number of pages of the result
10
Pages from-to
111-120
Number of pages of the book
224
Publisher name
Svaz průmyslových mlýnů České republiky z.s.
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—