All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Importance of Tipping in Gastronomy

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F24%3AN0000017" target="_blank" >RIV/25619161:_____/24:N0000017 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.ef.umb.sk/veda-a-vyskum/vedecka-cinnost/vedecke-casopisy/ekonomicka-revue-cestovneho-ruchu.html" target="_blank" >https://www.ef.umb.sk/veda-a-vyskum/vedecka-cinnost/vedecke-casopisy/ekonomicka-revue-cestovneho-ruchu.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The Importance of Tipping in Gastronomy

  • Original language description

    Cílem článku bylo zhodnotit význam spropitného v gastronomii ze socioekonomického hlediska. Použité metody zahrnovaly především rešerši literatury a analýzu online zdrojů. Řešila se vybraná témata související se spropitným a jeho vysvětlení z historického i současného pohledu. Diskutovalo se také o daních s ohledem na zdanění spropitného v závislosti na různých formách platby a na tom, kdo si spropitné ponechá. Druhá část článku využívala jak kvalitativní, tak kvantitativní výzkumné metody. Ke sběru kvantitativních dat byl použit dotazník zaměřený na stranu poptávky v gastronomii, kterou tvořili zákazníci podniků působících v oblasti ubytování, stravování a pohostinství. Dotazník měl za cíl zachytit jejich postoje, názory a motivace při poskytování spropitného zaměstnancům gastronomických zařízen

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50204 - Business and management

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Ekonomická revue cestovného ruchu

  • ISSN

    0139-8660

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    SK - SLOVAKIA

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    113-120

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database