The Importance of Tipping in Gastronomy
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F24%3AN0000017" target="_blank" >RIV/25619161:_____/24:N0000017 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.ef.umb.sk/veda-a-vyskum/vedecka-cinnost/vedecke-casopisy/ekonomicka-revue-cestovneho-ruchu.html" target="_blank" >https://www.ef.umb.sk/veda-a-vyskum/vedecka-cinnost/vedecke-casopisy/ekonomicka-revue-cestovneho-ruchu.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The Importance of Tipping in Gastronomy
Original language description
Cílem článku bylo zhodnotit význam spropitného v gastronomii ze socioekonomického hlediska. Použité metody zahrnovaly především rešerši literatury a analýzu online zdrojů. Řešila se vybraná témata související se spropitným a jeho vysvětlení z historického i současného pohledu. Diskutovalo se také o daních s ohledem na zdanění spropitného v závislosti na různých formách platby a na tom, kdo si spropitné ponechá. Druhá část článku využívala jak kvalitativní, tak kvantitativní výzkumné metody. Ke sběru kvantitativních dat byl použit dotazník zaměřený na stranu poptávky v gastronomii, kterou tvořili zákazníci podniků působících v oblasti ubytování, stravování a pohostinství. Dotazník měl za cíl zachytit jejich postoje, názory a motivace při poskytování spropitného zaměstnancům gastronomických zařízen
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
50204 - Business and management
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Ekonomická revue cestovného ruchu
ISSN
0139-8660
e-ISSN
—
Volume of the periodical
57
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
8
Pages from-to
113-120
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—