All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wine yeast agent

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000014 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vinařský preparát

  • Original language description

    Prototyp vinařského preparátu je dílčí výstup projektu Preparáty vinařských kvasinek, který představuje lyofilizovaný preparát konsorcia saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Vinařský preparát byl charakterizován z hlediska fermentačních parametrů. Biomasa jednotlivých izolátů tvořících konsorcium byla získána kultivací těchto izolátů fed-batch kultivací v bioreaktoru. Biomasa jednotlivých izolátů byla poté zakonzervována formou lyofilizace a byly ověřeny její kvalitativní parametry. Prototyp konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.

  • Czech name

    Vinařský preparát

  • Czech description

    Prototyp vinařského preparátu je dílčí výstup projektu Preparáty vinařských kvasinek, který představuje lyofilizovaný preparát konsorcia saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Vinařský preparát byl charakterizován z hlediska fermentačních parametrů. Biomasa jednotlivých izolátů tvořících konsorcium byla získána kultivací těchto izolátů fed-batch kultivací v bioreaktoru. Biomasa jednotlivých izolátů byla poté zakonzervována formou lyofilizace a byly ověřeny její kvalitativní parametry. Prototyp konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.

Classification

  • Type

    G<sub>prot</sub> - Prototype

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Wine yeast agents</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Vinifer Prot

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Vinařský preparát je lyofilizovaný preparát směsi saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek v definovaném poměru. Jednotlivé izoláty byly získány izolací z prokvášejícího moštu na selektivních půdách. Biomasa izolátů byla připravena fed-batch kultivací v bioreaktoru. Konzervace biomasy proběhla formou lyofilizace. zároveň byly ověřeny kvalitativní parametry preparátu. Konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.

  • Economical parameters

    Prototyp vinařský preparát má funkci materiálové základny pro realizaci vinifikace moštů pro získání vín se zajímavým organoleptickým profilem. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page