Wine yeast agent
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000014 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vinařský preparát
Original language description
Prototyp vinařského preparátu je dílčí výstup projektu Preparáty vinařských kvasinek, který představuje lyofilizovaný preparát konsorcia saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Vinařský preparát byl charakterizován z hlediska fermentačních parametrů. Biomasa jednotlivých izolátů tvořících konsorcium byla získána kultivací těchto izolátů fed-batch kultivací v bioreaktoru. Biomasa jednotlivých izolátů byla poté zakonzervována formou lyofilizace a byly ověřeny její kvalitativní parametry. Prototyp konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.
Czech name
Vinařský preparát
Czech description
Prototyp vinařského preparátu je dílčí výstup projektu Preparáty vinařských kvasinek, který představuje lyofilizovaný preparát konsorcia saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Vinařský preparát byl charakterizován z hlediska fermentačních parametrů. Biomasa jednotlivých izolátů tvořících konsorcium byla získána kultivací těchto izolátů fed-batch kultivací v bioreaktoru. Biomasa jednotlivých izolátů byla poté zakonzervována formou lyofilizace a byly ověřeny její kvalitativní parametry. Prototyp konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.
Classification
Type
G<sub>prot</sub> - Prototype
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Wine yeast agents</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Vinifer Prot
Numerical identification
—
Technical parameters
Vinařský preparát je lyofilizovaný preparát směsi saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek v definovaném poměru. Jednotlivé izoláty byly získány izolací z prokvášejícího moštu na selektivních půdách. Biomasa izolátů byla připravena fed-batch kultivací v bioreaktoru. Konzervace biomasy proběhla formou lyofilizace. zároveň byly ověřeny kvalitativní parametry preparátu. Konsorciálního preparátu byl připraven smícháním jednotlivých izolátů ve vhodném poměru a uložen ve vakuovatelných obalech.
Economical parameters
Prototyp vinařský preparát má funkci materiálové základny pro realizaci vinifikace moštů pro získání vín se zajímavým organoleptickým profilem. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—