Technological procedure for the production of decomposed consortium of wine microorganisms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000007" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000007 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický postup výroby rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Original language description
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu - Souboru rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů (dále jen „Rozložené konsorcium“ nebo „Konsorcium“) v rámci projektu „Enologické preparáty nové generace“. Soubor podkladů má za cíl reflektovat tříletou projektovou činnost, jejímž majoritním úkolem bylo vytvoření Konsorcia složeného ze saccharomycetní, nesaccharomycetní kvasinky a mléčné bakterie a determinovat technologii jejich aplikace v rámci koinokulačního procesu. Využití rozloženého konsorcia má za cíl dát jednotlivým skupinám mikroorganismů dostatečný prostor pro svůj rozvoj a tím zlepšit vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Předkládaná ověřená technologie obsahuje použité metody a výsledky izolace, charakterizace, kultivace a lyofilizace mikroorganismů a jejich následnou kontrolu kvality.
Czech name
Technologický postup výroby rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Oenological preparations of new generation</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.2
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.2
Technical parameters
Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů ve čtvrt-provozním měřítku.
Economical parameters
Cena preparátů 2500 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 2 Kč/lahev.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—