Consortium of wine microorganisms 2019
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000020 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26295059:_____/19:N0000001
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019
Original language description
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019 je pokročilý lyofilizovaný preparát, který spojuje výhody dvou technologií vedení vinifikace vinného moštu – spontánní a řízené. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru senzorické diverzity. Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven vhodný čas fermentace, ve kterém bylo izolováno Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019, technologicky charakterizovány a taxonomicky identifikovány jednotlivé izoláty. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a bylo sestaven funkční komplexní lyofilizovaný preparát pro enologické aplikace. Konsorcium je složeno ze saccharomycetních, nesaccharomycetních a mléčných bakterií, které prostřednictvím svých rozdílných fenotypových projevů způsobují komplexní charakter výsledného produktu.
Czech name
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019
Czech description
Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019 je pokročilý lyofilizovaný preparát, který spojuje výhody dvou technologií vedení vinifikace vinného moštu – spontánní a řízené. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru senzorické diverzity. Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven vhodný čas fermentace, ve kterém bylo izolováno Konsorcium vinařských mikroorganismů 2019, technologicky charakterizovány a taxonomicky identifikovány jednotlivé izoláty. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a bylo sestaven funkční komplexní lyofilizovaný preparát pro enologické aplikace. Konsorcium je složeno ze saccharomycetních, nesaccharomycetních a mléčných bakterií, které prostřednictvím svých rozdílných fenotypových projevů způsobují komplexní charakter výsledného produktu.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontaneous fermentation in wine production as a manageable technology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TH02030280-2019V003
Numerical identification
TH02030280-2019V003
Technical parameters
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205,686 04 KUNOVICE, IČ: 26295059, 18.12.2019, Ing. Miroslav Minařík, 603 820 897, miroslav.minarik@epsbiotechnology.cz
Economical parameters
zařízení v ceně 50 000 Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
—
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 686 04 KUNOVICE, IČ: 26295059; Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lipová 15, 120 00 PRAHA 2, IČ: 60193697
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—