Preparation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000025" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000025 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Preparát
Original language description
Preparát je název pro lyofilizovanou formu Konsorcia vinařských mikroorganismů, který byl vybrán na základě multikriteriálního porovnání souboru konsorcií získaných v rámci realizace projektu „Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie“. Kritérii pro výběr tohoto konsorcia, bylo hodnocení projevu daného preparátu na charakter vína prostřednictvím chemické a senzorické analýzy. Dále byl hodnocen průběh fermentačního procesu (rychlost rozkvášení, doba kvašení, atd.). Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byly stanoveny technologické charakteristiky, parametry esenciální pro poloprovozní kultivaci a kontrolní mechanismy zajišťující udržitelnost lyofilizované formy konsorcia. Funkčnost tohoto preparátu byla potvrzena na základě jeho aplikace ve vybraném malém, středním a velkém vinařství, která potvrdila jedinečnost projevu Preparátu a vzniku komplexního charakteru finálního výrobku.
Czech name
Preparát
Czech description
Preparát je název pro lyofilizovanou formu Konsorcia vinařských mikroorganismů, který byl vybrán na základě multikriteriálního porovnání souboru konsorcií získaných v rámci realizace projektu „Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie“. Kritérii pro výběr tohoto konsorcia, bylo hodnocení projevu daného preparátu na charakter vína prostřednictvím chemické a senzorické analýzy. Dále byl hodnocen průběh fermentačního procesu (rychlost rozkvášení, doba kvašení, atd.). Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byly stanoveny technologické charakteristiky, parametry esenciální pro poloprovozní kultivaci a kontrolní mechanismy zajišťující udržitelnost lyofilizované formy konsorcia. Funkčnost tohoto preparátu byla potvrzena na základě jeho aplikace ve vybraném malém, středním a velkém vinařství, která potvrdila jedinečnost projevu Preparátu a vzniku komplexního charakteru finálního výrobku.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontaneous fermentation in wine production as a manageable technology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TH02030280-2020V002
Numerical identification
TH02030280-2020V002
Technical parameters
Lyofiliziovaný preparát vinařských mikroorganismů sloužící jako náhrada spontánní fermentace s výhodami řízené fermentace.
Economical parameters
Licence na výrobu Preparátu – 350 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg bez DPH
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—