All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000025" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Preparát

  • Original language description

    Preparát je název pro lyofilizovanou formu Konsorcia vinařských mikroorganismů, který byl vybrán na základě multikriteriálního porovnání souboru konsorcií získaných v rámci realizace projektu „Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie“. Kritérii pro výběr tohoto konsorcia, bylo hodnocení projevu daného preparátu na charakter vína prostřednictvím chemické a senzorické analýzy. Dále byl hodnocen průběh fermentačního procesu (rychlost rozkvášení, doba kvašení, atd.). Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byly stanoveny technologické charakteristiky, parametry esenciální pro poloprovozní kultivaci a kontrolní mechanismy zajišťující udržitelnost lyofilizované formy konsorcia. Funkčnost tohoto preparátu byla potvrzena na základě jeho aplikace ve vybraném malém, středním a velkém vinařství, která potvrdila jedinečnost projevu Preparátu a vzniku komplexního charakteru finálního výrobku.

  • Czech name

    Preparát

  • Czech description

    Preparát je název pro lyofilizovanou formu Konsorcia vinařských mikroorganismů, který byl vybrán na základě multikriteriálního porovnání souboru konsorcií získaných v rámci realizace projektu „Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie“. Kritérii pro výběr tohoto konsorcia, bylo hodnocení projevu daného preparátu na charakter vína prostřednictvím chemické a senzorické analýzy. Dále byl hodnocen průběh fermentačního procesu (rychlost rozkvášení, doba kvašení, atd.). Tento lyofilizovaný preparát byl vyvinut prostřednictvím aplikace biotechnologických a mikrobiologických postupů a technik. Na základě těchto výzkumných činností byly stanoveny technologické charakteristiky, parametry esenciální pro poloprovozní kultivaci a kontrolní mechanismy zajišťující udržitelnost lyofilizované formy konsorcia. Funkčnost tohoto preparátu byla potvrzena na základě jeho aplikace ve vybraném malém, středním a velkém vinařství, která potvrdila jedinečnost projevu Preparátu a vzniku komplexního charakteru finálního výrobku.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontaneous fermentation in wine production as a manageable technology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TH02030280-2020V002

  • Numerical identification

    TH02030280-2020V002

  • Technical parameters

    Lyofiliziovaný preparát vinařských mikroorganismů sloužící jako náhrada spontánní fermentace s výhodami řízené fermentace.

  • Economical parameters

    Licence na výrobu Preparátu – 350 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg bez DPH

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page