Technological procedure of application of decomposed consortium of wine microorganisms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000008" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000008 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický postup aplikace rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Original language description
Uvedený dokument ověřené technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace - Souboru rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů (dále jen „Rozložené konsorcium“ nebo „Konsorcium“) v rámci projektu „Enologické preparáty nové generace“. Předkládané materiály navazují na dokument „Ověřené technologie“ s názvem „Technologický postup přípravy Rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů“, která se zabývá jej selekcí a výrobou. Rozložené konsorcium je unikátní preparát složený ze tří taxonomických skupin mikroorganismů, které mají za cíl zlepšit kvalitativní vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Cílem této dokumentace je ve spolupráci s projektovým partnerem Vinselekt Michlovský a.s., jasně definovat způsob aplikace Konsorcia při daných parametrech moštu a determinovat podmínky vedení vinifikačního procesu. Předkládaná technologie má potenciál nalézt uplatnění ve vinařstvích malého a středního rozsahu, kde vinaři sází na jedinečnost svých produktů.
Czech name
Technologický postup aplikace rozloženého konsorcia vinařských mikroorganismů
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Oenological preparations of new generation</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.3
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V2.3
Technical parameters
Detailní technologický reglement způsobu aplikace rozloženého konsorcia ve vinifikačním procesu.
Economical parameters
Cena preparátů 7000 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 2 Kč/lahev.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 26312999
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., Luční 858, 69103 Rakvice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—