All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A collection of combined preparations

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000002" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000002 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Soubor kombinovaných preparátů

  • Original language description

    Soubor kombinovaných preparátů představuje lyofilizované preparáty, které jsou kombinací axenických kultur saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek s bentonitem nebo kombinací axenických kultur saccharomycetních kvasinek s bentonitem. Jedná o významně inovativní enologické preparáty, pomocí kterých je dosaženo plynulého průběhu kvašení, eliminace dalšího přidávání smektitů během vinifikačního procesu. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru fyz.-chemické stability. Tyto enologické preparáty byly vyvinuty prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických, mikrobiologických postupů a enologického přístupu. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven výběr chladnomilné saccharomycetní kvasinky a zástupce nesaccharomycetních kvasinek, který atraktivně rozvíjí aroma finálního produktu. Dále byl vybrán vhodný bentonit pro zařazení do směsi kombinovaného preparátu. Soubor kombinovaných preparátů byl technologicky charakterizován. Jednotlivé izoláty kvasinek byly taxonomicky identifikovány. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a následně byl s bentonitem sestaven funkční kombinovaný preparát pro enologické aplikace.

  • Czech name

    Soubor kombinovaných preparátů

  • Czech description

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Oenological preparations of new generation</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.1

  • Numerical identification

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.1

  • Technical parameters

    Lyofilizovaný preparát, který je kombinací axenických kultur saccharomycetních nebo nesaccharomycetních kvasinek s bentonitem sloužící k dosažení plynulého průběhu kvašení, eliminace dalšího přidávání smektitů během vinifikačního procesu a vyšší fyz-chem. stabilita finálního výrobku.

  • Economical parameters

    Lyofilizovaný preparát v hodnotě 5000 Kč/kg

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059; 26312999

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., Luční 858, 69103 Rakvice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page