A collection of combined preparations
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000002" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000002 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Soubor kombinovaných preparátů
Original language description
Soubor kombinovaných preparátů představuje lyofilizované preparáty, které jsou kombinací axenických kultur saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek s bentonitem nebo kombinací axenických kultur saccharomycetních kvasinek s bentonitem. Jedná o významně inovativní enologické preparáty, pomocí kterých je dosaženo plynulého průběhu kvašení, eliminace dalšího přidávání smektitů během vinifikačního procesu. Je to alternativa pro vinaře, kteří chtějí kontrolovat průběh vinifikačního procesu a přitom získat výsledný produkt, který vykazuje vyšší míru fyz.-chemické stability. Tyto enologické preparáty byly vyvinuty prostřednictvím aplikace moderních biotechnologických, mikrobiologických postupů a enologického přístupu. Na základě těchto výzkumných činností byl stanoven výběr chladnomilné saccharomycetní kvasinky a zástupce nesaccharomycetních kvasinek, který atraktivně rozvíjí aroma finálního produktu. Dále byl vybrán vhodný bentonit pro zařazení do směsi kombinovaného preparátu. Soubor kombinovaných preparátů byl technologicky charakterizován. Jednotlivé izoláty kvasinek byly taxonomicky identifikovány. Dále byly tyto izoláty nakultivovány a následně byl s bentonitem sestaven funkční kombinovaný preparát pro enologické aplikace.
Czech name
Soubor kombinovaných preparátů
Czech description
—
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Oenological preparations of new generation</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.1
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.1
Technical parameters
Lyofilizovaný preparát, který je kombinací axenických kultur saccharomycetních nebo nesaccharomycetních kvasinek s bentonitem sloužící k dosažení plynulého průběhu kvašení, eliminace dalšího přidávání smektitů během vinifikačního procesu a vyšší fyz-chem. stabilita finálního výrobku.
Economical parameters
Lyofilizovaný preparát v hodnotě 5000 Kč/kg
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 26312999
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., Luční 858, 69103 Rakvice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—