Technological process of achieving selected strains of sparkling wine yeast
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000014 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický proces dosažení selektovaných kmenů sektových kvasinek
Original language description
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu kvasinek druhotného kvašení. Popisuje parametry výběru sbírkových kmenů, provedení izolací z hroznů révy vinné, metodiky charakterizačních testů včetně fermentačních zkoušek druhotné fermentace, kultivaci a lyofilizaci mikroorganismů ve velkém měřítku a metodiky testování kkvalitativních vlastnosti vzniklých preparátů, jako jsou viabilita, sušina, fermentační aktivita, mikrobiální kontrola a testy skladovatelnosti.
Czech name
Technologický proces dosažení selektovaných kmenů sektových kvasinek
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
742_NewSec-V1.3
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407-V1.3
Technical parameters
Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces izolace, charakterizace, selekce a kultivace sektových kvasinek.
Economical parameters
Prodej služby izolace vinařských sektových kvasinek 15.000,- až 30.000,- Kč. Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 27715591
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—