All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A set of isolates created by hybrid saccharomycetic and non-saccharomycetic yeasts for the production of still wines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000016" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000016 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Soubor izolátů vytvořených hybridních saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek pro výrobu tichých vín

  • Original language description

    Funkční vzorek představuje lyofilizované preparáty tří vybraných kmenů hybridních vinařských kvasinek. Soubor kvasinek zahrnuje mezidruhové hybridní kvasinky, které vznikly křížením druhu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces bayanus. Hybridní kvasinky byly získány pohlavní metodou hybridizace rodičovských kvasinek prostřednictvím křížení spor. Jejich hybridní status byl potvrzen pomocí molekulárně-biologických metod a následně byly za účelem dlouhodobého uchování lyofilizované do vialek a zařazené do mikrobiologické sbírky společnosti EPS biotechnology, s.r.o. Za účelem charakterizace z hlediska technologicky významných parametrů důležitých pro výrobu kvalitního tichého vína proběhlo testování hybridních kvasinek jak v laboratorních, tak v reálných podmínkách. Na základě testování byly vyselektované hybridní vinařské kvasinky s nejlepšími technologickými vlastnostmi a následně byly zařazeny do souboru hybridních vinařských kvasinek tvořících funkční vzorek. Tyto kvasinky jsou uloženy ve sbírce mikroorganismů pod sbírkovým ID číslem: EPS1320, EPS1363 a EPS1364. Jednotlivé kvasinky byly dle optimalizované kultivační receptury nakultivované v Centru výzkumu mikrobiální biomasy, lyofilizované a vakuově zabalené do potravinářského obalu s etiketou.

  • Czech name

    Soubor izolátů vytvořených hybridních saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek pro výrobu tichých vín

  • Czech description

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    742_NewSec-V2.1

  • Numerical identification

    CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407- V2.1

  • Technical parameters

    Soubor izolátů vytvořených hybridních saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek pro výrobu tichých vín.

  • Economical parameters

    Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu na základě obchodního jednání.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059; 27715591

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page