Technological process of achieving hybrid wine yeast
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000017" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000017 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický proces dosažení hybridních vinařských kvasinek
Original language description
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu – Souboru hybridních vinařských kvasinek pro účely výroby tichých vín s cílem posílení vybraných vlastností saccharomycetních kvasinek. Využití této technologie spočívá v tvorbě nových znaků ve víně v důsledku rozšíření metabolického repertoáru kvasinek, jakož i ve schopnosti provádět fermentaci za nestandardních podmínek. Dokumentace ověřené technologie zahrnujé dílčí části: i) Výběr vhodných izolátů rodičovských kvasinek ze sbírky EPS biotechnology; ii) Tvorba hybridních populací; iii) Ověření hybridního charakteru vzniklých kvasinek; iv) Základní a detailní technologická charakterizace jednotlivých hybridních kvasinek; v) Zařazení jednotlivých izolátů do sbírky mikroorganismů; vi) Kultivace mikroorganismů v Centru Výzkumu mikrobiální biomasy (CVMB); vii) Kontrola kvality vzniklého produktu a způsob jeho uchování.
Czech name
Technologický proces dosažení hybridních vinařských kvasinek
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
742_NewSec-V2.2
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407- V2.2
Technical parameters
Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces výběru původních izolátů, proces hybridizace a jeho ověření, charakterizaci hybridů a jejich kultivaci.
Economical parameters
Prodej služby hybridizace kvasinek 45.000,- až 50.000,- Kč za kmen. Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Prodej preparátů společností EPS biotechnology 6000,- Kč/ kg.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 27715591
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—