All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological process of achieving hybrid wine yeast

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000017" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000017 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický proces dosažení hybridních vinařských kvasinek

  • Original language description

    Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu přípravy lyofilizovaného preparátu – Souboru hybridních vinařských kvasinek pro účely výroby tichých vín s cílem posílení vybraných vlastností saccharomycetních kvasinek. Využití této technologie spočívá v tvorbě nových znaků ve víně v důsledku rozšíření metabolického repertoáru kvasinek, jakož i ve schopnosti provádět fermentaci za nestandardních podmínek. Dokumentace ověřené technologie zahrnujé dílčí části: i) Výběr vhodných izolátů rodičovských kvasinek ze sbírky EPS biotechnology; ii) Tvorba hybridních populací; iii) Ověření hybridního charakteru vzniklých kvasinek; iv) Základní a detailní technologická charakterizace jednotlivých hybridních kvasinek; v) Zařazení jednotlivých izolátů do sbírky mikroorganismů; vi) Kultivace mikroorganismů v Centru Výzkumu mikrobiální biomasy (CVMB); vii) Kontrola kvality vzniklého produktu a způsob jeho uchování.

  • Czech name

    Technologický proces dosažení hybridních vinařských kvasinek

  • Czech description

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    742_NewSec-V2.2

  • Numerical identification

    CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407- V2.2

  • Technical parameters

    Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces výběru původních izolátů, proces hybridizace a jeho ověření, charakterizaci hybridů a jejich kultivaci.

  • Economical parameters

    Prodej služby hybridizace kvasinek 45.000,- až 50.000,- Kč za kmen. Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Prodej preparátů společností EPS biotechnology 6000,- Kč/ kg.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059; 27715591

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page