Food with addition of little-known legume varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F10%3A%230000256" target="_blank" >RIV/26296080:_____/10:#0000256 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Food with addition of little-known legume varieties
Original language description
Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a?- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu
Czech name
Food with addition of little-known legume varieties
Czech description
Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a?- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Agronomy research
ISSN
1406-894X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2010
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
EE - ESTONIA
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—