Evaluation of forage quality with a modern approach
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F16%3AN0000009" target="_blank" >RIV/26296080:_____/16:N0000009 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/2016_avanti_priloha_urody.pdf" target="_blank" >http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/2016_avanti_priloha_urody.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Moderní postupy hodnocení kvality pícnin
Original language description
Cílem práce bylo stanovit obsah energie a proteinu u jestřabiny východní. V případě pícnin je hlavním zdrojem energie vlákninový komplex a je nutné použít postupy, ve kterých je stanovena stravitelnost vlákniny. Stravitelnost NDF (a dalších frakcí vlákniny) je obvykle stanovena metodami in vitro. V těchto metodách je obvykle používána bachorová tekutina, nebo enzymy, je vhodné také použít metodu NIRS. V oblasti proteinu se začínají používat metody na stanovení jeho jednotlivých frakcí. To umožňuje vypočítat přesné chování frakcí v bachoru a dalších částech trávicího traktu přežvýkavců. V této práci byl proveden experiment, ve kterém byl hodnocen obsah energie a proteinových frakcí s použitím metod Cornellského systému (CNCPS).
Czech name
Moderní postupy hodnocení kvality pícnin
Czech description
Cílem práce bylo stanovit obsah energie a proteinu u jestřabiny východní. V případě pícnin je hlavním zdrojem energie vlákninový komplex a je nutné použít postupy, ve kterých je stanovena stravitelnost vlákniny. Stravitelnost NDF (a dalších frakcí vlákniny) je obvykle stanovena metodami in vitro. V těchto metodách je obvykle používána bachorová tekutina, nebo enzymy, je vhodné také použít metodu NIRS. V oblasti proteinu se začínají používat metody na stanovení jeho jednotlivých frakcí. To umožňuje vypočítat přesné chování frakcí v bachoru a dalších částech trávicího traktu přežvýkavců. V této práci byl proveden experiment, ve kterém byl hodnocen obsah energie a proteinových frakcí s použitím metod Cornellského systému (CNCPS).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LXIV
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
111 - 116
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—