All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermented functional food with reduced content of phenylalanine and lactose

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFALALA10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FALALA10 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/10:FMALAN10 RIV/00027022:_____/10:00000154

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fermentovaná funkční potravina se sníženým obsahem fenylalaninu a laktózy

  • Original language description

    Technické řešení se týká návrhu složení funkční potraviny určené pro nemocné fenylketonurií. Ke snížení obsahu fenylalaninu jsou použity vybrané kmeny bakterií mléčného kysání rodu Lactobacillus a suroviny nahrazující mléko, jejichž směs má nízký obsah bílkovin a neobsahují laktózu. Funkční potravina, podle toho užitného vzoru, obsahuje rýžovou mouku, maltodextrin, vybrané sacharidy, olej a vodu, nebo se vyrábí v sušené formě. Koncentrace bakterií kmene Lactobacillus je minimálně 106 v 1 ml, nebo v 1 gvýrobku. Výrobek přispívá k rozšíření omezeného sortimentu potravin pro tuto skupinu obyvatel.

  • Czech name

    Fermentovaná funkční potravina se sníženým obsahem fenylalaninu a laktózy

  • Czech description

    Technické řešení se týká návrhu složení funkční potraviny určené pro nemocné fenylketonurií. Ke snížení obsahu fenylalaninu jsou použity vybrané kmeny bakterií mléčného kysání rodu Lactobacillus a suroviny nahrazující mléko, jejichž směs má nízký obsah bílkovin a neobsahují laktózu. Funkční potravina, podle toho užitného vzoru, obsahuje rýžovou mouku, maltodextrin, vybrané sacharidy, olej a vodu, nebo se vyrábí v sušené formě. Koncentrace bakterií kmene Lactobacillus je minimálně 106 v 1 ml, nebo v 1 gvýrobku. Výrobek přispívá k rozšíření omezeného sortimentu potravin pro tuto skupinu obyvatel.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    20493

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence