Fermented functional food with reduced content of phenylalanine and lactose
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFALALA10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FALALA10 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/10:FMALAN10 RIV/00027022:_____/10:00000154
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentovaná funkční potravina se sníženým obsahem fenylalaninu a laktózy
Original language description
Technické řešení se týká návrhu složení funkční potraviny určené pro nemocné fenylketonurií. Ke snížení obsahu fenylalaninu jsou použity vybrané kmeny bakterií mléčného kysání rodu Lactobacillus a suroviny nahrazující mléko, jejichž směs má nízký obsah bílkovin a neobsahují laktózu. Funkční potravina, podle toho užitného vzoru, obsahuje rýžovou mouku, maltodextrin, vybrané sacharidy, olej a vodu, nebo se vyrábí v sušené formě. Koncentrace bakterií kmene Lactobacillus je minimálně 106 v 1 ml, nebo v 1 gvýrobku. Výrobek přispívá k rozšíření omezeného sortimentu potravin pro tuto skupinu obyvatel.
Czech name
Fermentovaná funkční potravina se sníženým obsahem fenylalaninu a laktózy
Czech description
Technické řešení se týká návrhu složení funkční potraviny určené pro nemocné fenylketonurií. Ke snížení obsahu fenylalaninu jsou použity vybrané kmeny bakterií mléčného kysání rodu Lactobacillus a suroviny nahrazující mléko, jejichž směs má nízký obsah bílkovin a neobsahují laktózu. Funkční potravina, podle toho užitného vzoru, obsahuje rýžovou mouku, maltodextrin, vybrané sacharidy, olej a vodu, nebo se vyrábí v sušené formě. Koncentrace bakterií kmene Lactobacillus je minimálně 106 v 1 ml, nebo v 1 gvýrobku. Výrobek přispívá k rozšíření omezeného sortimentu potravin pro tuto skupinu obyvatel.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
20493
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence