Soy lyophilized culture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AFLYOSO11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:FLYOSO11 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/11:MZFSOY11 RIV/60461373:22330/11:43892877
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1616440&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1616440&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Lyofilizovaná sójová kultura
Original language description
Technické řešení se týká lyofilizované kultury na bázi sóji, která je vhodná pro výrobu rostlinných fermentovaných výrobků (nealkoholických nápojů, dezertů, dressingů, pomazánek, apod.), které jsou vhodné pro pacienty s alergií na bílkoviny kravského mléka. Pro tento účel nelze použít běžnou mléčnou kulturu. Lyofilizovaná sójová kultura obsahuje minimálně 1,0 x 108 KTJ/g bakterií mléčného kvašení (vybrané kmeny bakterií rodů Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium, které jsou odolné vůči lyofilizaci), sójovou mouku, kryoprotekční látky a látky podporující růst mikroorganismů a vodu. Optimalizované složení kultury umožňuje její lyofilizaci, a tím i prodloužení trvanlivosti.
Czech name
Lyofilizovaná sójová kultura
Czech description
Technické řešení se týká lyofilizované kultury na bázi sóji, která je vhodná pro výrobu rostlinných fermentovaných výrobků (nealkoholických nápojů, dezertů, dressingů, pomazánek, apod.), které jsou vhodné pro pacienty s alergií na bílkoviny kravského mléka. Pro tento účel nelze použít běžnou mléčnou kulturu. Lyofilizovaná sójová kultura obsahuje minimálně 1,0 x 108 KTJ/g bakterií mléčného kvašení (vybrané kmeny bakterií rodů Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium, které jsou odolné vůči lyofilizaci), sójovou mouku, kryoprotekční látky a látky podporující růst mikroorganismů a vodu. Optimalizované složení kultury umožňuje její lyofilizaci, a tím i prodloužení trvanlivosti.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B267" target="_blank" >QI101B267: Development and application of effective procedures for control food production quality and their safety for consumer</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
21912
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
MILCOM a.s., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence