Monitoring of selected Bifidobacterium strains resistance to the model conditions of intestinal tract
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJMODEL11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:JMODEL11 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/127_s._xxii-xxiv.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/127_s._xxii-xxiv.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování rezistence kmenů bifidobakterií vůči modelovým podmínkám zažívacího traktu
Original language description
Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium species, Bifidobacterium dentium ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora? a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkách zažívacího traktu. Tak jako v předešlých dvou letech, byl opět sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy- pepsinu, pankreatické šťávy- pankreatinu a žlučových solí na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny jsou většinou odolné vůči uvedeným inhibitorům. Sledované bakterie přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití a rozšíření spektra využívaných bifidobakterií v probiotických potravinách.
Czech name
Sledování rezistence kmenů bifidobakterií vůči modelovým podmínkám zažívacího traktu
Czech description
Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium species, Bifidobacterium dentium ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora? a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkách zažívacího traktu. Tak jako v předešlých dvou letech, byl opět sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy- pepsinu, pankreatické šťávy- pankreatinu a žlučových solí na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny jsou většinou odolné vůči uvedeným inhibitorům. Sledované bakterie přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití a rozšíření spektra využívaných bifidobakterií v probiotických potravinách.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2011
Issue of the periodical within the volume
127
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
"xxii"-"xxiv"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—