All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sterilized liquid nutritionally defined product with enhanced natural whey protein content and decreased lactose content

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3ATFSTRE12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:TFSTRE12 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216208:11120/12:43906568

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024576.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024576.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sterilovaná tekutá nutričně definovaná výživa se zvýšeným obsahem přirozených syrovátkových bílkovin a sníženým obsahem laktózy

  • Original language description

    Technické řešení se týká sterilované tekuté nutriční výživy připravené z upraveného mléčného základu přídavkem koncentrátu syrovátkových bílkovin a kaseinátu sodného na obsah syrovátkových bílkovin až 5 % a se sníženým obsahem laktózy < 1 %. Výrobek má vysokou energetickou denzitu 2 kcal/ml, mléčný tuk je nahrazen z 1-100 % řepkovým nebo jiným olejem, popřípadě jejich kombinací. Výrobek má vyvážený poměr živin a obsahuje všechny potřebné vitaminy a minerální látky. Zvýšený počet esenciálních aminokyselin obsažených v syrovátkových bílkovinách podporuje tvorbu svalů a jejich udržení v dobré kondici. Díky složení a sníženému obsahu laktózy je výrobek vhodný pro seniory a osoby s laktózovou intolerancí.

  • Czech name

    Sterilovaná tekutá nutričně definovaná výživa se zvýšeným obsahem přirozených syrovátkových bílkovin a sníženým obsahem laktózy

  • Czech description

    Technické řešení se týká sterilované tekuté nutriční výživy připravené z upraveného mléčného základu přídavkem koncentrátu syrovátkových bílkovin a kaseinátu sodného na obsah syrovátkových bílkovin až 5 % a se sníženým obsahem laktózy < 1 %. Výrobek má vysokou energetickou denzitu 2 kcal/ml, mléčný tuk je nahrazen z 1-100 % řepkovým nebo jiným olejem, popřípadě jejich kombinací. Výrobek má vyvážený poměr živin a obsahuje všechny potřebné vitaminy a minerální látky. Zvýšený počet esenciálních aminokyselin obsažených v syrovátkových bílkovinách podporuje tvorbu svalů a jejich udržení v dobré kondici. Díky složení a sníženému obsahu laktózy je výrobek vhodný pro seniory a osoby s laktózovou intolerancí.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010765" target="_blank" >TA01010765: Research and development of new formula and technology of food for specific medical purposes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    24576

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., Univerzita Karlova v Praze 3.lékařská fakulta, Bohušovická mlékárna a.s.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence