Starvation in elderly
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ABI61" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:BI61 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216208:11120/13:43907716
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Podvýživa u seniorů
Original language description
Senioři představují potencionálně vulnerabilní skupinu pro výskyt poruch nutričního stavu. Sledování a hodnocení jejich nutričního stavu je nezbytnou součástí péče o zdraví této populační skupiny. Z mnoha sledování vyplývá, že značná část seniorů se nalézá ve stavu malnutrice nebo v jejím riziku. V rámci našeho projektu byl popsán nutriční stav 815 klientů domovů důchodců v Praze. U 10,2% byl zjištěn stav malnutrice a 39,4% se nacházelo v riziku malnutrice. Výsledky studie potvrdily, že je třeba seniorům, zvláště ženám, věnovat v oblasti nutriční péče zvýšenou pozornost.
Czech name
Podvýživa u seniorů
Czech description
Senioři představují potencionálně vulnerabilní skupinu pro výskyt poruch nutričního stavu. Sledování a hodnocení jejich nutričního stavu je nezbytnou součástí péče o zdraví této populační skupiny. Z mnoha sledování vyplývá, že značná část seniorů se nalézá ve stavu malnutrice nebo v jejím riziku. V rámci našeho projektu byl popsán nutriční stav 815 klientů domovů důchodců v Praze. U 10,2% byl zjištěn stav malnutrice a 39,4% se nacházelo v riziku malnutrice. Výsledky studie potvrdily, že je třeba seniorům, zvláště ženám, věnovat v oblasti nutriční péče zvýšenou pozornost.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA01010765" target="_blank" >TA01010765: Research and development of new formula and technology of food for specific medical purposes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
68
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
51-52
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—