All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production of ACE inhibitors by selected lactic acid bacteria strains

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3AHAV35" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:HAV35 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tvorba ACE inhibitorů různými kmeny bakterií mléčného kvašení.

  • Original language description

    Cílem bylo nalézt bakteriální kultury produkující ACE inhibitory, které mohou potencionálně snižovat krevni tlak. Pro stanovení byly použity různé izoláty a sbírkové kmeny ze Sbírky mlékárenských mikroorganismů Laktoflora . Získané výsledky ukazuji, že tvorba ACE inhibitorů je kmenově specifická. Z testovaných kmenů byly nejúčinnější Lbc. helveticus CCDM 125 a Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2 s mírou inhibice 84,1 ? 18,9 % a 94,9? 0,1 %.

  • Czech name

    Tvorba ACE inhibitorů různými kmeny bakterií mléčného kvašení.

  • Czech description

    Cílem bylo nalézt bakteriální kultury produkující ACE inhibitory, které mohou potencionálně snižovat krevni tlak. Pro stanovení byly použity různé izoláty a sbírkové kmeny ze Sbírky mlékárenských mikroorganismů Laktoflora . Získané výsledky ukazuji, že tvorba ACE inhibitorů je kmenově specifická. Z testovaných kmenů byly nejúčinnější Lbc. helveticus CCDM 125 a Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2 s mírou inhibice 84,1 ? 18,9 % a 94,9? 0,1 %.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    141

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    "xviii"-"xx"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database