All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Observation of resistance selected lactobacilli strains at various storage temperatures by freezing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ASA50" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:SA50 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování odolnosti vybraných kmenů laktobacilů při různých teplotách skladování

  • Original language description

    Práce byla zaměřena na způsob deponování vybraného souboru laktobacilů dvoufázovým ošetřením ? zchlazením a rychlým zmražením a uchováváním při teplotách -18 oC a -40 oC. Laktobacily byly kultivovány ve směsném médiu z mléka, peptonu, masového a kvasničného extraktu. Do poloviny vzorků bylo přidáno 12,75% glycerolu, poté byly vzorky zchlazeny na 4 oC a poté zmraženy na teplotu -18 oC a -40 oC. Počet KTJ/ml byl stanoven za 24 hod a za 3 měsíce po zmražení. V tomto experimentu nebyl zaznamenán významný rozdíl v počtu KTJ/ml laktobacilů v závislosti na teplotě skladování a přídavku glycerolu. Přídavek glycerolu v dávce 12,75% měl pozitivní vliv na skladování kmenů Lactobacillus helveticus CCDM 447 a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CCDM 767 přiteplotě -18 oC.

  • Czech name

    Sledování odolnosti vybraných kmenů laktobacilů při různých teplotách skladování

  • Czech description

    Práce byla zaměřena na způsob deponování vybraného souboru laktobacilů dvoufázovým ošetřením ? zchlazením a rychlým zmražením a uchováváním při teplotách -18 oC a -40 oC. Laktobacily byly kultivovány ve směsném médiu z mléka, peptonu, masového a kvasničného extraktu. Do poloviny vzorků bylo přidáno 12,75% glycerolu, poté byly vzorky zchlazeny na 4 oC a poté zmraženy na teplotu -18 oC a -40 oC. Počet KTJ/ml byl stanoven za 24 hod a za 3 měsíce po zmražení. V tomto experimentu nebyl zaznamenán významný rozdíl v počtu KTJ/ml laktobacilů v závislosti na teplotě skladování a přídavku glycerolu. Přídavek glycerolu v dávce 12,75% měl pozitivní vliv na skladování kmenů Lactobacillus helveticus CCDM 447 a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CCDM 767 přiteplotě -18 oC.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: New methods for production, quality control and the effects of probiotic foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    141

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "xlii"-"xlv"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database